Pogoji poslovanja

POGOJI POSLOVANJA

Podatki o podjetju
DA-SE, posredništvo pri prodaji in druge storitve, Damir Jelenčić, s.p.
Prešernova ul.9, 3230 Šentjur, Slovenija, EU
E-mailinfo@zogicamarogica.si
Spletna stran: www.ZogicaMarogica.si
ID za DDV: SI 15603792

Matična številka: 8720355000
Šifra dejavnosti: G/46.190
Vpis v sodni register: /
Transakcijski računi: Delavska hranilnica d.d.  SI56 6100 0002 4649 017

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Dostopnost informacij
ŽogicaMarogica (Damir Jelenčić, s.p.)  se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko)
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave)
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
g) način plačila in dostave
h) časovno veljavnost ponudbe
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Splošni pogoji
Splošni pogoji spletnega mesta ZogicaMarogica.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot- UPB2) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e- poslovanje. Prodajni pogoji določajo pravice in obveznosti kupcev pri naročanju izdelkov, ki so na voljo na spletni strani www.ZogicaMarogica.si  ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko ( besedila, slike, filmi, zvoki itd.) je zaščitena z avtorskimi pravicami. Vsebine spletne strani se ne smejo uporabljati za drug namen kot za uporabnikovo osebno gledanje, razen če ponudnik predhodno pisno in izrecno dovoli drugače. v primeru zlorabe uporabnik kazensko in materialno odgovarja. Z uporabno spletne strani www.ZogicaMarogica.si  uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami splošnih pogojev. V primeru, da se s temi splošnimi pogoji ne strinjate, vas pozivamo, da nemudoma prenehate z dostopanjem do spletne strani. Preberite si splošne pogoje in našo politiko zasebnosti, katera se nanaša na vašo zasebnost in osebne podatke.

Pravica intelektualne lastnine
Ponudnik ima vse potrebne pravice za znamke in druge izdelke, ki se nahajajo na spletni strani. Znamke, ki se nahajajo na spletni strani, so zaščitene v skladu z  nacionalno in mednarodno zakonodajo. Z objavo znamk in omogočanjem uporabe spletne strani se ponudnik ne odpoveduje pravicam, ki izhajajo iz znamk. V primeru zlorabe znamk, uporabnik kazensko in materialno odgovarja. Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko, je z zapisom zaščitena z avtorskimi pravicami. Nosilec vseh avtorskih pravic je ponudnik spletna trgovina.

Spletna trgovina
Uporabnik lahko nakupuje preko spletne strani, ki je dostopna preko povezave https://www.ZogicaMarogica.si – zapisani splošni pogoji, so sestavni del pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem- kupoprodajna pogodba. Z registracijo na spletno stran ali z naročilom preko spletne trgovine, uporabnik potrjuje, da razume in sprejema splošne pogoje. Količine objavljenih zalog na spletni strani so informativne in se lahko spremenijo brez obvestila. Naša trgovina sodeluje in je povezana z različnimi tujimi dobavitelji iz Slovenije, Nemčije, Italije, Francije, UK, Nizozemske. Poljske in Kitajske.

Cene in davki
Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini ŽogicaMarogica ažurirajo in spreminja pogosto. Cena v spletni trgovini ŽogicaMarogica je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene so izražene v EUR (eurih) in vsebujejo DDV ( 22 % DDV). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Kupoprodajna pogodba med ŽogicaMarogica in kupcem je v spletni trgovini ŽogicaMarogica sklenjena v trenutku, ko ŽogicaMarogica kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ŽogicaMarogica kot za kupca. Ponudba je veljavna 1 dan.  Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ŽogicaMarogica in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Plačilo
Kupcu trgovina ŽogicaMarogica omogoča naslednje načine plačila :
– s Paypal storitvijo

-Diners kartico do 36 obrokov, v primeru nakupa na kredit z Diners kartico vam bomo obračunali provizijo za plačilo na obroke v višini 4,9% za nakup na 2 do 6 obrokov, oziroma 5,8% za nakup na več kot 7 obrokov

-Plačilna katrica Maersto in Matercard, DINERS CARD

– z nakazilom na račun upravitelja ŽogicaMarogica.si, Damir Jelenčić, s.p. po ponudbi / predračunu Plačevanje preko našega plačilnega sistema je varno, saj ustreza varnostnim standardom.

-Plačilo po povzetju

Zaradi preprečitve zlorab in neprevzetih pošiljk si pridružujemo pravico, da za nekatere artikle s plačilom z gotovino po povzetju zahtevamo delno avansno plačilo v višini 50% od celotne vrednosti naročila. V primeru, da bomo za izvršeno naročilo s plačilom po povzetju pričakovali vaš avans vam bomo v roku 1-2 delovnih dni poslali nadaljna navodila in z navedeno višino pričakovanega avansa. Avans je v tem primeru potrebno nakazati na TRR pred nadaljno obdelavo vašega naročila. Če ob naročilu zahtevamo delno avansno vplačilo prične teči rok dobave z prejetim vplačilom avansa. Zahvaljujemo se Vam razumevanje.

Če ob naročilu izberete možnost “Plačilo po povzetju” se ne smatra, da izvedete gotovinsko plačilo. Gotovinsko plačilo je edino nakazilo na TRR.

-Možnost nakupa na obroke preko Summit leasing.https://obroki.1stavno.si/

Narava transakcije
Z oddajo naročila preko strani se strinjate, da ste FIZIČNA oseba, da kupujete izdelke za osebno uporabo. Ponudnik je posrednik, ki deluje pod blagovnimi znamkami njegovega dobavitelja.

Postopek nakupa
1. Izbira izdelka: Na spletni strani www.ZogicaMarogica.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ”dodaj v košarico”. v orodni vrstici pri ikoni košarice se pojavi pop up okno, ki prikazuje, da je izdelek bil uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, preprosto izbirajte izdelke naprej. Če želite pogledati košarico kliknite gumb “prikaži košarico” , če pa želite zaključiti nakup, kliknite gumb ”na blagajno” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.
2. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.ZogicaMarogica.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec”odstrani”. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ”Nadaljujte z nakupi”. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.
3. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.
1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
2. Način plačila: Izbira se lahko med petimi načini plačila: Plačilo po predračunu, Paypal plačilo, plačilo z Maesrto ali kreditno kartico in Diners kartico.
3. Kuponi in darilne kartice: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust  jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb “uporabi kupon”.
4. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine,  vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
4. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s označitvijo polja, da je prebral in da se strinja s pogoji poslovanja, ter s klikom na gumb ‘Oddaj naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst  ”Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.”

Postopek obveščanja o nakupu
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Članu ŽogicaMarogica so na spletni strani ŽogicaMarogica vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
ŽogicaMarogica lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da pri nakupu vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Pritožbe in spori
ŽogicaMarogica (Damir Jelenčić, s.p.) spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. ŽogicaMarogica (Damir Jelenčić, s.p.) se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@zogicamarogica.si  Postopek obravnave pritožbe je zaupen. ŽogicaMarogica (Damir Jelenčić, s.p.) bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka. ŽogicaMarogica (Damir Jelenčić, s.p.) se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ŽogicaMarogica (Damir Jelenčić, s.p.) prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. ŽogicaMarogica (Damir Jelenčić, s.p.) ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Stvarne napake
Odgovornost za stvarne napake Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako na izdelku reklamira pri prodajalcu, in sicer v dveh mesecih od odkritja stvarne napake (za napake, ki se na izdelku pokažejo po dveh letih od prevzema, pa prodajalec ne odgovarja več), ter po lastni izbiri zahteva odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora podjetje čimprej, najkasneje pa v roku osmih dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, mora podjetje v enakem roku podati potrošniku pisen odgovor. Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe:
– Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@zogicamarogica.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
– Po obvestilu vam bomo poslali potrebne podatke ter postopek vračila pošiljke. Opozarjamo vas, da pred pošiljanjem izdelka v lastni režiji o tem obvestite podjetje na elektronski naslov: info@zogicamarogica.si
– Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago s pošiljko preko Pošte Slovenije. Strošek vračila blaga krije Kupec sam. Vračilo se opravi na naslov: Damir Jelenčić, s.p., Ljubljanska cesta 28, Šentjur, Slovenija.
– Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini in v original embalaži razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
– Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili od prevzemu vrnjenega blaga ali ko potrošnik predloži dokazilo, da je blago poslal nazaj.
– Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Izdelek, katerega želite vrniti, mora biti:
– neuporabljen, nenošen, čist in nepoškodovan, s pritrjenimi etiketami in zaprt v originalni embalaži brez sledi odpiranja,
– izdelke, ki so prodani v originalni embalaži, je potrebno vračati v originalni embalaži z originalnimi etiketami, pri čemer škatla ne sme biti popisana, niti polepljena s poštnimi nalepkami in selotejpom, ampak jo je potrebno zaščititi z ustrezno embalažo
– če ste izdelek že začeli uporabljati, odstop od pogodbe in vračilo izdelka več ni mogoč.
V zvezi povpraševanja po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na elektronski naslov: info@zogicamarogica.si

Stroške pošiljanja blaga na servis krije kupec sam in tudi nosi odgovornost glede poškodbe izdelka. Svetujemo da izdelek dostavite osebno na naš naslov Ljubljanska cesta 28, Šentjur ob predhodnem dogovoru na telefon 07088184.

Če artikel vračate po pošti, ga najprej pripravite za transport. Artikel pred predajo prevozniku ustrezno zaščitite. Artikel morate zaščititi z originalno embalažo ali embalažo, ki lahko artikel zaščiti enako kot ga je originalna embalaža, da bi se izognili poškodbam pri prevozu. Ne pozabite priložiti obrazca s podatki in kopije računa.

Poglavje o stvarni napaki velja za prodajne pogodbe, ki so bile sklenjene pred začetkom uporabe Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 130/22, ZVPot-1) to je pred 26.01.2023.

Dostava

Strošek dostave je BREZPLAČEN samo za prvi nakup izdelka. Stroške vračila blaga ali pošiljanja krije Potrošnik (kupec) sam.

Trudimo se da izpolnjujemo, oz. se držimo rokov dostave, vendar zamude niso neizogibne. Za zamude dostavne službe ne odgovarjamo, saj niso znotraj našega nadzora, prav tako ne odgovarjamo, če je pošiljka sestavljena iz večjih paketov in so le ti dostavljeni z zamiki in ne v enkratni dostavi. Tveganje za poškodbe ali izgubo izdelkov je naša odgovornost, vse do trenutka, ko je izdelek predan vam, zato pošiljko pri prevzemu preglejte, kasnejših reklamacije ne upoštevamo. Garancija Ponudnik prodaja izdelke preverjene kakovosti. Garancijski rok se razlikuje na izdelke od 24 do 6 mesecev.

GARANCIJA
1.0
Damir Jelenčić, s.p. (v nadaljevanju dajalec garancije)
končnemu potrošniku jamči za lastnosti ali brezhibno
delovanje njenih izdelkov (garancijski rok) v trajanju:
– za vse vozičke in avtosedeže 24 mesecev;
– za ostalo otroško opremo in ostale izdelke 12 mesecev;
– za potrošno blago (baterije, akumulatorje, elektroniko) 6 mesecev.
od dneva izročitve blaga potrošniku. Baterija se mora prvič polniti 10-12 ur. Redno vzdrževanje baterije je redno polniti in NE PUSTITII SE SPRAZNI. V MIROVANJU SE POLNI NA 14 DNI.
Garancijski rok za poslovne subjekte je ne glede na zgoraj
navedene roke 12 mesecev na izdelke ter 6 mesecev na
potrošno blago.
2.0
Dajalec garancije se zavezuje, da bo napake pri delovanju
izdelka, ki bi se pojavile v garancijskem roku na svoje stroške
odpravil sam ali zanj pooblaščeni serviser razen stroške pošiljanaka blaga krije Potrošnik (kupec) sam, v razumnem času,
ki ne bo daljši od 45 delovni dni od proizvajalčevega prejema
reklamiranega izdelka in kupčevega pisnega obvestila o
napaki oz. da bo kupcu v navedenem roku izročil nov izdelek
iste vrste in najmanj iste kakovosti.
3.0
Garancija velja za napake pri delovanju izdelka, ki so posledica
pomanjkljivosti uporabljenih materialov in nepravilnosti v
procesu proizvodnje pod pogojem, da je izdelek bil montiran
in uporabljen v skladu z navodili proizvajalca.
4.0
Garancija velja na območju Republike Slovenije.
5.0
Garancija proizvajalca ne velja v primeru:
– uporabe izdelka v nasprotju z navodili proizvajalca,
kot tudi v primeru nespoštovanja navodil;
– uporabe izdelka v namene za katere ni bil izdelan;
– napačne montaže izdelka;
– mehanskih poškodb in napak nastalih brez krivde
proizvajalca;
– poškodb in napak nastalih zaradi elementarnih
nesreč (strela, potres, požar, poplave, ipd.) ali
naključja;
– poškodb in napak nastalih zaradi neprimerne
napetosti električnega omrežja (npr. električni udar,
ipd.);
– popravil ali posegov v izdelek opravljenih s strani
osebe, ki je proizvajalec za to ni pooblastil;
– kakršnihkoli modifikacij izdelka.
6.0
Garancija proizvajalca velja v primeru normalne uporabe
izdelka v skladu z namenom izdelka ter v skladu z navodili za
uporabo in vzdrževanje izdelka.
7.0
Proizvajalec se zavezuje, da bo kupcu zagotovil servis in
nadomestne dele za izdelke še 2 leti po preteku garancijskega
roka.
8.0
Zgoraj navedeni pogoji garancije ne izključujejo pravic
potrošnik, ki izhajajo iz odgovornosti prodajalca za napake na
blagu.
9.0
Račun velja kot garancija.
10.0
Osebe pooblaščene za servis in odpravo napak:
– za območje Slovenije: Damir Jelenčić, s.p. Prešernova ulica 9, 3230 Šentjur, NASLOV ZA POPRAVILO: Damir Jelenčić, s.p. Ljuljanska cesta 28, Šentjur

Če artikel vračate po pošti, ga najprej pripravite za transport. Artikel pred predajo prevozniku ustrezno zaščitite. Artikel morate zaščititi z originalno embalažo ali embalažo, ki lahko artikel zaščiti enako kot ga je originalna embalaža, da bi se izognili poškodbam pri prevozu. Ne pozabite priložiti obrazca s podatki in kopije računa.

Garancija za električna kolesa, skiroje in motorna vozila na gorivo v nadaljevanju motor (atv, utv, cross)

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na računu ali na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil in pogojev, navedenih na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski rok je naveden na garancijskem listu ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi ob predstavitvi izdelka v spletni trgovini. Če v spletni trgovini informacije o garanciji ni, potem izdelek garancije nima.

Uporabnik (kupec) lahko garancijo uveljavlja pri Trgovcu ali pa neposredno pri proizvajalcu izdelka ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom. Proizvajalec oz. njegov pooblaščeni servis je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45-ih dneh od dne prejema izdelka v popravilo, sicer pa izdelek zamenjati z drugim, enakovrednim izdelkom v brezhibnem stanju.

Garancija na kolo ali motor, kupljeno v tej spletni trgovini, je veljavna le, če kolo ali motor sestavi strokovnjak. Če sestavljanje kolesa stranka ureja sama, mora naši spletni trgovini poslati dokaz o strokovnem sestavljanju kolesa ali motorja. Dokaz o strokovnem sestavljanju kolesa ali motorja moramo prejeti v 30 dneh od prejema kolesa ali motorja s strani stranke (po navadni ali elektronski pošti). Dokaz za sestavljanje je lahko račun, na katerem je jasno navedeno, katero kolo ali motor je bilo sestavljeno.

Garancijski pogoji nehajo veljati, če kolo ali motor nimata v roku 30 dni (konec prvega meseca uporabe) ali 100km opravljenega prvega servisa. Nadaljnji servis se doreče prevzemu izdelka iz prvega servisa. Dokaz je račun.

Garancija ne velja za potrošni material.

Stranka garancije ne more uveljavljati, v kolikor je do poškodbe prišlo zaradi neupoštevanja navodil montaže in/ali uporabe, ki so bila priložena ali navedena na embalaži izdelka.

Za vsa kolesa ali motor kupljena v naši trgovini nudimo 12 mesečno garancijo, ki velja izključno ob izpolnjevanju pogojev prvega servisa, ki se mora opraviti po enomesečni uporabi ali prevoženih 100km. Kupec izdelek pripelje na naš naslov po predhodnem dogovoru. 12 mesečna garancija je omejena na mehanske dele in ne vključuje 6 mesečnega garancijskega roka za baterije, eketroniko in motorje pri električnih kolesih.

Če artikel vračate po pošti, ga najprej pripravite za transport. Artikel pred predajo prevozniku ustrezno zaščitite. Artikel morate zaščititi z originalno embalažo ali embalažo, ki lahko artikel zaščiti enako kot ga je originalna embalaža, da bi se izognili poškodbam pri prevozu. Ne pozabite priložiti obrazca s podatki in kopije računa.

NE prevzem paketov
V kolikor kupec naročenih artiklov, ki so poslani s plačilom po povzetju ne prevzame v nobenem primeru, in so po preteku čakalnega roka na dostavni službi vrnjeni na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. Kupec je v primeru ne prevzema tako odgovoren za plačilo stroškov pošiljanja in pošiljanja/vračanja artiklov podjetju, za kar mu bo ponudnik izstavil račun, ki ga je kupec dolžan poravnati, saj pogodbe – naročila ni prekinil. V primeru neplačila računa, se zadeva ureja z izvršbo.
Stroški ne prevzema  naročenih artiklov znašajo 50€ in vključujejo 2x poštnino, ter stroške embalaže in pakiranja.

Odveza odgovornosti

Upravljavec spletnega centra, podjetje Damir Jelenčić, s.p., stremi k najvišji mogoči stopnji ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov na spletni strani www.ZogicaMarogica.si. Kljub temu pa lahko zmanjšana stopnja delovanja uporabljene tehnološke rešitve, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako, ki je prikazana na spletni strani.

V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, nam to vedno lahko sporoči na elektronski naslov info@zogicamarogica.si .

Piškotki pravna podlaga:
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah ( Uradni list št. 109/2012), ki je začel veljati v začetku 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. kaj so piškotki? Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naložijo na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. zakaj se uporabljajo? Piškotki služijo prilagajanju spletnih vsebin po uporabnikovih željah in optimizaciji uporabe spletne strani. Služijo tudi pri pripravi anonimnih statističnih podatkov, ki nam pomagajo razumeti uporabnikovo uporabo spletne strani in pripomorejo k izboljšavi vsebine spletne strani brez osebnega izpostavljanja uporabnika. shranjevanje piškotkov : piškotki se lahko shranijo različno dolgo. začasni ali sejni piškotki na vaši napravi ostanejo do odjave iz spletnega brskalnika, nato se izbrišejo. trajni ali shranjeni piškotki na vaši napravi ostanejo tekom celotnega časovnega intervala, ki je določen v parametrih piškotka, ali dokler je uporabnik lastnoročno ne izbriše. vrste piškotkov : nujno potrebni piškotki ( ti omogočajo uporabo nujnih komponent za pravilno delovanje spletne strani), izvedbeni piškotki ( ti piškotki zbirajo podatke o načinu o načinu uporabe spletne trgovine z namenom izboljšanja delovanja spletne trgovine. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi omogočile identifikacijo uporabnika), funkcionalni piškotki (ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše izbrane možnosti ( vaše uporabniško ime, regijo)in uporabniku zagotavljajo naprednejše in bolj personalizirane funkcije. Ti piškotki omogočajo sledenje vaši dejavnosti na spletni strani), ciljni in oglasni piškotki ( te piškotke najpogosteje uporabljajo tretje strani ( oglaševalska in družabna omrežja) z namenom prikazovanja ciljnih oglasov in merjenja učinkovitosti oglasov). upravljanje piškotkov : piškotke lahko nadzirate in upravljate v nastavitvah spletnega brskalniki, ki ga uporabljate. Uporabnik se sam odloči, ali dovoli shranjevanje piškotkov na svojem računalniku, piškotke pa lahko kadarkoli odstrani, če so piškotki omogočeni. Za navodila, kako upravljati piškotke, se obrnite na navodila vašega brskalnika.
Podrobno razlago o piškotkih v naši spletni trgovini si lahko preberete tukaj: piškotki in GDPR

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na naše predstavnike varovanja zasebnosti. Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili – pisno in v skladu s primerno zakonodajo – kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom spletne strani ZogicaMarogica.si Pravo Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v Sloveniji. Neveljavnost kateregakoli splošnega pogoja ne povzroča neveljavnosti drugih pogojev. Splošni pogoji pričnejo veljati z dnem: 01.01.2019

VARNOSTNA OPOZORILA ZA IGRAČE

VARNOST IGRAČ

V skladu s 5. členom Uredbe o varnosti igrač ( Ur.l. RS, št 34/11, 84/11 in 102/12) morajo proizvajalci na igračah po potrebi označiti vsa splošna ali posebna varnostna opozorila ter navodila za uporabo. Opozorila, ki vplivajo na odločitev o nakupu igrač, morajo biti potrošniku vidna pred nakupom. To velja tudi za izdelke, ki se prodajajo na spletu.

VARNOSTNI NAPOTKI IN OPOZORILA

A. SPLOŠNA OPOZORILA NA IGRAČAH
”OPOZORILO! Igrača se uporablja le pod nadzorom odrasle osebe.”
Pri nakupu igrače je potrebno upoštevati tudi najnižjo oziroma najvišjo starost uporabnika, zmožnosti uporabnikov, ki so potrebne za varno in pravilno uporabo izdelka, ter največjo oziroma najmanjšo težo uporabnika.

B. POSEBNA OPOZORILA IN VARNOSTNI UKREPI, KI JIH JE TREBA UPOŠTEVATI OB UPORABI NEKATERIH KATEGORIJ IGRAČ

1. Igrače, ki niso namenjene za uporabo otrokom, mlajšim od 36 mesecev

Igrače, ko so lahko nevarne za otroke, mlajše od 36 mesecev, so označene z opozorilom:
˝OPOZORILO! Ni primerno za otroke mlajše od 36 mesecev.˝ ali
˝OPOZORILO! Ni primerno za otroke, mlajše od treh let.˝ ali
opozorilom v obliki naslednje grafične slike:
Opozorilu je priložena kratka obrazložitev specifične nevarnosti, zaradi katere ta igrača ni primerne za otroke, mlajše od 36 mesecev (funkcije, dimenzije, značilnosti, lastnosti ali drugi tehtni razlogi).

2. Igrače za prostočasne aktivnosti

Pojasnilo: Igrača za prostočasne aktivnosti je igrača za domačo uporabo, pri kateri podporna struktura med izvajanjem dejavnosti ostaja nepremična, igrača pa je namenjena temu, da lahko otroci izvajajo katero koli od naslednjih aktivnosti: plezanje, skakanje, zibanje, drsenje, guganje, vrtenje, plazenje, lazenje ali katera koli kombinacija teh aktivnosti.
Na igračah za prostočasne aktivnosti je navedeno sledeče opozorilo:
˝OPOZORILO! Samo za domačo uporabo.˝
Igračam za prostočasne aktivnosti, pritrjenim na ogrodje, po potrebi pa tudi drugim igračam za prostočasne aktivnosti, so priložena navodila, ki opozarjajo na potrebo po preverjanju in vzdrževanju glavnih delov izdelka (vzmeti, pritrdilnih elementov, opor) v določenih časovnih presledkih in poudarjajo, da lahko pride do padcev ali prevrnitve, če se tako preverjanje ne izvaja (npr. pred vsako uporabo izdelka preverite njegovo stanje (montaža, zaščita, plastični deli in/ali električni deli). Redno preverjajte varnostne in osnovne elemente in jih po potrebi ponovno zategnite ali pritrdite. V kolikor ugotovite napako, izdelka ne uporabljajte, v kolikor ga ne popravite. Neupoštevanje navodil lahko izzove padec, prekuc ali nastanek drugih škod izdelka.) Izdelku morajo biti priložena tudi navodila za pravilno sestavljanje igrače, ki navajajo, kateri deli so lahko nevarni, če niso pravilno sestavljeni. Predloženi morajo biti tudi posebni podatki v zvezi z ustrezno površino, na katero se naj igrača namesti.

3. Funkcionalne igrače

Pojasnilo: Funkcionalna igrača je igrača, ki deluje in se uporablja na enak način kot proizvod, naprava ali stroj, namenjen odraslim, in je lahko zmanjšan model takšnega proizvoda, naprave ali stroja.
Na funkcionalnih igračah je navedeno naslednje opozorilo:
˝OPOZORILO! Igrača se sme uporabljati samo pod neposrednim nadzorom odrasle osebe˝.
Funkcionalne igrače so opremljene z navodili o delovanju in z navodili glede varnostnih ukrepov, ki jih uporabnik mora upoštevati, z opozorilom, da lahko neupoštevanje teh varnostnih ukrepov uporabnika izpostavi nevarnostim (so navedene), ki so običajno povezane z napravo ali proizvodom, katerega pomanjšani model ali imitacijo predstavlja igrača. Takšno igračo je potrebno shranjevati izven dosega otrok, mlajših od starosti, ki jo določi proizvajalec.

4. Kemijske igrače

Pojasnilo: Za kemijske igrače veljajo zlasti: kompleti za kemijo, kompleti za ulivanje v plastično maso, miniaturne delavnice za keramiko, emajliranje ali fotografijo in podobne igrače, pri katerih lahko med njihovo uporabo pride do kemijske reakcije ali podobne spremembe snovi.
Na kemijskih igračah je potrebno navesti naslednje opozorilo:
˝OPOZORILO! Ni primerno za otroke, mlajše od X let (starost določi proizvajalec). Uporabljati pod nadzorom odrasle osebe.˝
V navodilih za uporabo igrač, ki same po sebi vsebujejo nevarne snovi ali zmesi, je navedeno opozorilo o nevarnosti teh snovi ali zmesi ter navodila v zvezi z varnostnimi ukrepi, ki jih uporabnik mora upoštevati, da se izogne nevarnostim, ki jih je treba na kratko opredeliti glede na vrsto igrače. Prav tako se navede prva pomoč v primeru hude nesreče zaradi uporabe te vrste igrače. Navede se tudi, da morajo biti igrače izven dosega otrok, mlajših od starosti, ki jo določi proizvajalec.

5. Drsalke, kotalke, rolerji, deske, skiroji in kolesa kot igrače za otroke

Na teh izdelkih, ki se prodajajo kot igrače, je potrebno navesti naslednje opozorilo:
˝OPOZORILO! Nositi je treba zaščitno opremo. Ni za uporabo v prometu.˝
Poleg tega morajo navodila za uporabo vključevati opozorilo, da je treba igračo uporabljati previdno, saj zahteva veliko spretnosti, da bi se izognili padcem ali trkom, zaradi katerih bi lahko prišlo do poškodbe uporabnika ali tretje osebe. Navede se tudi, katera je priporočljiva zaščitna oprema (čelade, rokavice, ščitniki za kolena, ščitniki za komolce itd.).

6. Vodne igrače

Pojasnilo: Vodna igrača je igrača, ki je namenjena uporabi v plitki vodi in ki lahko nosi otroka na vodi ali ga pri tem podpira.
Na vodnih igračah mora biti navedeno naslednje opozorilo:
˝OPOZORILO! Uporabljajte samo v vodi, primerno plitvi za otroka in pod nadzorom odrasle osebe.˝

7. Igrače v živilih

Na igračah v živilu ali združenih z živilom mora biti navedeno naslednje opozorilo:
˝OPOZORILO! V živilu je igrača. Priporočen nadzor odrasle osebe.˝

8. Imitacije zaščitnih mask in čelad

Na teh izdelkih mora biti navedeno naslednje opozorilo:
˝OPOZORILO! Ta igrača ne zagotavlja zaščite.˝

9. Igrače, ki se z vrvicami, vrvmi, elastikami ali trakovi obesijo čez zibelko, otroško posteljico ali otroški voziček

Na teh igračah mora biti navedeno naslednje opozorilo:
˝OPOZORILO! Da bi preprečili morebitne poškodbe, ki nastanejo, če se otrok zaplete, odstranite igračo, ko se otrok začenja dvigati na roke in kolena v plazeči položaj.˝

10. Pakiranje dišavnih snovi v vohalnih igralnih ploščah, kozmetičnih setih in okušalnih igrah

Pojasnilo: Opomba: kemijska igrača je igrača, namenjena neposrednemu ravnanju s kemičnimi snovmi in zmesmi in ki se uporablja na ustrezen način glede na starost otroka ter pod nadzorom odrasle osebe. Kozmetični set je igrača, katere namen je, da se z njeno pomočjo otrok nauči izdelave proizvodov, kot so dišave, mila, kreme, šamponi, peneče kopeli, bleščila, ličila za ustnice, druga ličila, zobna pasta in balzami za lase.
Na embalaži dišavnih snovi v vohalnih igralnih ploščah, kozmetičnih setih in okušalnih igrah, ki vsebujejo dišavne snovi mora biti navedeno naslednje opozorilo:
˝OPOZORILO! Vsebuje dišavne snovi, ki lahko povzročijo alergije.˝

11. Otroška električna vozila
Navodila za pravilno uporabo otroških električnih vozil.

Pred prvo uporabo električnega vozila skrbno preverite vse komponente avtomobila in napolnite baterijo. Baterijo mora polniti odrasla oseba in ne otrok. Pred vsakim polnjenjem preverite stanje baterije. Med vožnjo avtomobila se ne sme naglo spreminjati smeri vožnje (naprej/nazaj). Najprej ustavite vozilo in nato spremenite smer vožnje, saj lahko v nasprotnem primeru poškodujete vozilo. Za uporabo vozila izberite varen kraj. Ni dovoljena uporaba na ulici, cesti, klančini, strmem hribu in v bližini bazena.
Ne uporabljajte avta med nevihto. Ko se vozilo dalj časa ne uporablja odklopite baterijo.

Navodila za uporabo napajalnika
Polnjenje avtomobila se lahko izvaja samo v zaprtih prostorih. Uporabljajte samo napajalnik, ki je priložen izdelku, ne uporabljajte drugih napajalnikov! Ne uporabljajte napajalnika če vidite, da je ta poškodovan. Napajalnika ne izpostavljajte vodi ali drugim dejavnikom, ki bi lahko ogrozili njegovo delovanje. Redno preverjajte ali je napajalni kabel, vtič nepoškodovan. Vozilo je treba
polniti v položaju OFF. Napajalnik se lahko segreje med polnjenjem, kar je običajen pojav.

Navodila za polnjenje avtomobila
Konico polnilnega priključka (vtič) priključite v odprtino za polnjenje, ki je v zadnjem delu avtomobila pod sedežem ali na armaturni plošči odvisno od modela avtomobila. Polnilna odprtina je označena. Polnilnik vklopite v omrežje. Polnjenje naj traja 8 do 10 ur in ne več kot 24 ur, saj lahko poškodujete baterijo.

Nikoli ne spreminjajte električnega sistema!

Spremembe lahko povzročijo požar, ki povzroči resne poškodbe in lahko uniči tudi električni sistem.
Uporaba napačne baterije ali polnilnika lahko povzroči požar ali eksplozijo, ki povzroči resne poškodbe.

Uporaba neoriginalnih sestavni delov lahko povzročijo pregrevanje, požar ali eksplozijo vozila.

Če zaznate poškodbo ali prekomerno obrabo, ne uporabljajte polnilnika ali baterije, dokler ne zamenjate obrabljenega ali poškodovanega dela.

Navodila za uporabo daljinskega upravljalnika (R/C)
Če ima avto stikalo za vožnjo s pomočjo daljinskega upravljalnika, preklopite na funkcijo R/C. Kontrolo nad vozilom sedaj upravljate z daljinskim upravljalnikom. Ko premaknemo ročico na daljinskem upravljalniku naprej, se bo samodejno vozilo premaknilo naprej, ko prestavimo ročico nazaj se premakne nazaj. Premikanje ročice na desni strani daljinskega upravljalnika v levo ali desno smer spremeni smer vožnje v levo ali desno stran. POMEMBNO: Kadar želite spremeniti smer vožnje (primer: iz
vožnje naprej v vzvratno vožnjo) je potrebno vozilo ustaviti in še le nato z ročico spremenimo smer vožnje. Če tega ne storite, lahko pride do poškodbe zobnikov in krmila.

Pri uporabi vozila je potrebno imeti otroka pod stalnim nadzorom!
Kadar vožnjo upravljamo s pomočjo daljinskega upravljalnika, bodite na razdalji največ 5m od avtomobila.

VARNOSTNA PRAVILA IN OPOZORILA:

Baterijo lahko polni samo odrasla oseba;
Pred polnjenjem baterije preverite če je ta popolnoma prazna, s tem boste podaljšali življenjsko dobo baterije.
Med vožnjo avtomobila ne spreminjajte smeri vožnje (naprej/nazaj). Najprej ustavite vozilo in nato spremenite smer vožnje sicer lahko poškodujete motor avtomobila,..
Vožnja med nevihto ni dovoljena!
Ko se vozilo dalj časa ne uporablja odklopite baterijo!
Izberite varen kraj za uporabo vozila. Ne uporabljajte vozila na ulici, v bližini ceste, na hribu ali v bližini bazena.
Ne uporabljajte vozila na pesku ali gramozu.
Uporaba vozila je dovoljena samo pod neposrednim nadzorom odrasle osebe!
Vozilo je potrebno očistiti in vzdrževati po vsaki igri. Zaščititi ga je potrebno pred dežjem, prahom, peskom in drugimi neugodnimi pogoji.
VZDRŽEVANJE VOZILA:

Otroku morate zagotoviti ustrezne napotke za pravilno uporabo in vzdrževanje avtomobila.

Pred vsako uporabo vozila preverite ali je vsak del pravilno in trdno pritrjen.
Avto ne sme biti dlje časa v vlažnem prostoru, na mokrem, na mrazu ali v izjemni vročini.
Preprečite preobremenjenost vozila.
Vozilo čistimo z vlažno krpo pred tem pa odklopimo baterijo.
Z NAKUPOM ELEKTRIČNEGA VOZILA SE STRANKA STRINJA Z GARANCIJSKIMI POGOJI IN SE STRINJA DA ODGOVORNOST PRODAJALCA/DOBAVITELJA NEBO NIKOLI VEČJA KOT JE VREDNOST AVTOMOBILA!

Garancija bo neveljavna, če bo izdelek kdaj uporabljen na način, ki ne ustreza rekreacijski vožnji ali ne bodo upoštevana varnostna opozorila.
Če bo izdelek kakor koli spremenjen ali bodo uporabljene neoriginalne komponente.
Prodajalec (MINILU D.O.O.) ne odgovarja za poškodbe na vozilu ali poškodbe oseb, če niso bili upoštevana vsa varnostna opozorila in napotki (pred vsako vožnjo preverite vozilo, uporabljajte samo originalne dele, otroka imejte pod stalnim nadzorom, vozilo uporabljajte na ravnih površinah, ne uporabljajte vozila v bližini ceste, stopnic, bazena ali na hribu).