Pogoji poslovanja

POGOJI POSLOVANJA

Podatki o podjetju
DA-SE, posredništvo pri prodaji in druge storitve, Damir Jelenčić, s.p.
Prešernova ul.9, 3230 Šentjur, Slovenija, EU
E-mailinfo@zogicamarogica.si
Spletna stran: www.ZogicaMarogica.si
ID za DDV: SI 15603792

Matična številka: 8720355000
Šifra dejavnosti: G/46.190
Vpis v sodni register: /
Transakcijski računi: Delavska hranilnica d.d.  SI56 6100 0002 4649 017

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Dostopnost informacij
ŽogicaMarogica (Damir Jelenčić, s.p.)  se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko)
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave)
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
g) način plačila in dostave
h) časovno veljavnost ponudbe
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Splošni pogoji
Splošni pogoji spletnega mesta ZogicaMarogica.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot- UPB2) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e- poslovanje. Prodajni pogoji določajo pravice in obveznosti kupcev pri naročanju izdelkov, ki so na voljo na spletni strani www.ZogicaMarogica.si  ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko ( besedila, slike, filmi, zvoki itd.) je zaščitena z avtorskimi pravicami. Vsebine spletne strani se ne smejo uporabljati za drug namen kot za uporabnikovo osebno gledanje, razen če ponudnik predhodno pisno in izrecno dovoli drugače. v primeru zlorabe uporabnik kazensko in materialno odgovarja. Z uporabno spletne strani www.ZogicaMarogica.si  uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami splošnih pogojev. V primeru, da se s temi splošnimi pogoji ne strinjate, vas pozivamo, da nemudoma prenehate z dostopanjem do spletne strani. Preberite si splošne pogoje in našo politiko zasebnosti, katera se nanaša na vašo zasebnost in osebne podatke.

Pravica intelektualne lastnine
Ponudnik ima vse potrebne pravice za znamke in druge izdelke, ki se nahajajo na spletni strani. Znamke, ki se nahajajo na spletni strani, so zaščitene v skladu z  nacionalno in mednarodno zakonodajo. Z objavo znamk in omogočanjem uporabe spletne strani se ponudnik ne odpoveduje pravicam, ki izhajajo iz znamk. V primeru zlorabe znamk, uporabnik kazensko in materialno odgovarja. Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko, je z zapisom zaščitena z avtorskimi pravicami. Nosilec vseh avtorskih pravic je ponudnik spletna trgovina.

Spletna trgovina
Uporabnik lahko nakupuje preko spletne strani, ki je dostopna preko povezave https://www.ZogicaMarogica.si – zapisani splošni pogoji, so sestavni del pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem- kupoprodajna pogodba. Z registracijo na spletno stran ali z naročilom preko spletne trgovine, uporabnik potrjuje, da razume in sprejema splošne pogoje. Količine objavljenih zalog na spletni strani so informativne in se lahko spremenijo brez obvestila. Naša trgovina sodeluje in je povezana z različnimi tujimi dobavitelji iz Slovenije, Nemčije, Italije, Francije, UK, Nizozemske. Poljske in Kitajske.

Cene in davki
Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini ŽogicaMarogica ažurirajo in spreminja pogosto. Cena v spletni trgovini ŽogicaMarogica je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene so izražene v EUR (eurih) in vsebujejo DDV ( 22 % DDV). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Kupoprodajna pogodba med ŽogicaMarogica in kupcem je v spletni trgovini ŽogicaMarogica sklenjena v trenutku, ko ŽogicaMarogica kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ŽogicaMarogica kot za kupca. Ponudba je veljavna 1 dan.  Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ŽogicaMarogica in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Plačilo
Kupcu trgovina ŽogicaMarogica omogoča naslednje načine plačila :
– s Paypal storitvijo

-Diners kartico do 36 obrokov, v primeru nakupa na kredit z Diners kartico vam bomo obračunali provizijo za plačilo na obroke v višini 4,9% za nakup na 2 do 6 obrokov, oziroma 5,8% za nakup na več kot 7 obrokov

-Plačilna katrica Maersto in Matercard, DINERS CARD

– z nakazilom na račun upravitelja ŽogicaMarogica.si, Damir Jelenčić, s.p. po ponudbi / predračunu Plačevanje preko našega plačilnega sistema je varno, saj ustreza varnostnim standardom.

-Plačilo po povzetju

Zaradi preprečitve zlorab in neprevzetih pošiljk si pridružujemo pravico, da za nekatere artikle s plačilom z gotovino po povzetju zahtevamo delno avansno plačilo v višini 50% od celotne vrednosti naročila. V primeru, da bomo za izvršeno naročilo s plačilom po povzetju pričakovali vaš avans vam bomo v roku 1-2 delovnih dni poslali nadaljna navodila in z navedeno višino pričakovanega avansa. Avans je v tem primeru potrebno nakazati na TRR pred nadaljno obdelavo vašega naročila. Če ob naročilu zahtevamo delno avansno vplačilo prične teči rok dobave z prejetim vplačilom avansa. Zahvaljujemo se Vam razumevanje.

Če ob naročilu izberete možnost “Plačilo po povzetju” se ne smatra, da izvedete gotovinsko plačilo. Gotovinsko plačilo je edino nakazilo na TRR.

-Možnost nakupa na obroke preko Summit leasing.https://obroki.1stavno.si/

Narava transakcije
Z oddajo naročila preko strani se strinjate, da ste FIZIČNA oseba, da kupujete izdelke za osebno uporabo. Ponudnik je posrednik, ki deluje pod blagovnimi znamkami njegovega dobavitelja.

Postopek nakupa
1. Izbira izdelka: Na spletni strani www.ZogicaMarogica.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ”dodaj v košarico”. v orodni vrstici pri ikoni košarice se pojavi pop up okno, ki prikazuje, da je izdelek bil uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, preprosto izbirajte izdelke naprej. Če želite pogledati košarico kliknite gumb “prikaži košarico” , če pa želite zaključiti nakup, kliknite gumb ”na blagajno” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.
2. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.ZogicaMarogica.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec”odstrani”. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ”Nadaljujte z nakupi”. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.
3. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.
1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
2. Način plačila: Izbira se lahko med petimi načini plačila: Plačilo po predračunu, Paypal plačilo, plačilo z Maesrto ali kreditno kartico in Diners kartico.
3. Kuponi in darilne kartice: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust  jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb “uporabi kupon”.
4. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine,  vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
4. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s označitvijo polja, da je prebral in da se strinja s pogoji poslovanja, ter s klikom na gumb ‘Oddaj naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst  ”Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.”

Postopek obveščanja o nakupu
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Članu ŽogicaMarogica so na spletni strani ŽogicaMarogica vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
ŽogicaMarogica lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da pri nakupu vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Pritožbe in spori
ŽogicaMarogica (Damir Jelenčić, s.p.) spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. ŽogicaMarogica (Damir Jelenčić, s.p.) se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@zogicamarogica.si  Postopek obravnave pritožbe je zaupen. ŽogicaMarogica (Damir Jelenčić, s.p.) bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka. ŽogicaMarogica (Damir Jelenčić, s.p.) se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ŽogicaMarogica (Damir Jelenčić, s.p.) prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. ŽogicaMarogica (Damir Jelenčić, s.p.) ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Stvarne napake
Odgovornost za stvarne napake Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako na izdelku reklamira pri prodajalcu, in sicer v dveh mesecih od odkritja stvarne napake (za napake, ki se na izdelku pokažejo po dveh letih od prevzema, pa prodajalec ne odgovarja več), ter po lastni izbiri zahteva odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora podjetje čimprej, najkasneje pa v roku osmih dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, mora podjetje v enakem roku podati potrošniku pisen odgovor. Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe:
– Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@zogicamarogica.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
– Po obvestilu vam bomo poslali potrebne podatke ter postopek vračila pošiljke. Opozarjamo vas, da pred pošiljanjem izdelka v lastni režiji o tem obvestite podjetje na elektronski naslov: info@zogicamarogica.si
– Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago s pošiljko preko Pošte Slovenije. Strošek vračila blaga krije Kupec sam. Vračilo se opravi na naslov: Damir Jelenčić, s.p., Ljubljanska cesta 28, Šentjur, Slovenija.
– Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini in v original embalaži razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
– Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili od prevzemu vrnjenega blaga ali ko potrošnik predloži dokazilo, da je blago poslal nazaj.
– Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Izdelek, katerega želite vrniti, mora biti:
– neuporabljen, nenošen, čist in nepoškodovan, s pritrjenimi etiketami in zaprt v originalni embalaži brez sledi odpiranja,
– izdelke, ki so prodani v originalni embalaži, je potrebno vračati v originalni embalaži z originalnimi etiketami, pri čemer škatla ne sme biti popisana, niti polepljena s poštnimi nalepkami in selotejpom, ampak jo je potrebno zaščititi z ustrezno embalažo
– če ste izdelek že začeli uporabljati, odstop od pogodbe in vračilo izdelka več ni mogoč.
V zvezi povpraševanja po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na elektronski naslov: info@zogicamarogica.si

Stroške pošiljanja blaga na servis krije kupec sam in tudi nosi odgovornost glede poškodbe izdelka. Svetujemo da izdelek dostavite osebno na naš naslov Ljubljanska cesta 28, Šentjur ob predhodnem dogovoru na telefon 07088184.

Dostava

Strošek dostave je BREZPLAČEN samo za prvi nakup izdelka. Stroške vračila blaga ali pošiljanja krije Potrošnik (kupec) sam.

Trudimo se da izpolnjujemo, oz. se držimo rokov dostave, vendar zamude niso neizogibne. Za zamude dostavne službe ne odgovarjamo, saj niso znotraj našega nadzora, prav tako ne odgovarjamo, če je pošiljka sestavljena iz večjih paketov in so le ti dostavljeni z zamiki in ne v enkratni dostavi. Tveganje za poškodbe ali izgubo izdelkov je naša odgovornost, vse do trenutka, ko je izdelek predan vam, zato pošiljko pri prevzemu preglejte, kasnejših reklamacije ne upoštevamo. Garancija Ponudnik prodaja izdelke preverjene kakovosti. Garancijski rok se razlikuje na izdelke od 24 do 6 mesecev.

GARANCIJA
1.0
Damir Jelenčić, s.p. (v nadaljevanju dajalec garancije)
končnemu potrošniku jamči za lastnosti ali brezhibno
delovanje njenih izdelkov (garancijski rok) v trajanju:
– za vse vozičke in avtosedeže 24 mesecev;
– za ostalo otroško opremo in ostale izdelke 12 mesecev;
– za potrošno blago (baterije, akumulatorje, elektroniko) 6 mesecev.
od dneva izročitve blaga potrošniku.
Garancijski rok za poslovne subjekte je ne glede na zgoraj
navedene roke 12 mesecev na izdelke ter 6 mesecev na
potrošno blago.
2.0
Dajalec garancije se zavezuje, da bo napake pri delovanju
izdelka, ki bi se pojavile v garancijskem roku na svoje stroške
odpravil sam ali zanj pooblaščeni serviser razen stroške pošiljanaka blaga krije Potrošnik (kupec) sam, v razumnem času,
ki ne bo daljši od 45 delovni dni od proizvajalčevega prejema
reklamiranega izdelka in kupčevega pisnega obvestila o
napaki oz. da bo kupcu v navedenem roku izročil nov izdelek
iste vrste in najmanj iste kakovosti.
3.0
Garancija velja za napake pri delovanju izdelka, ki so posledica
pomanjkljivosti uporabljenih materialov in nepravilnosti v
procesu proizvodnje pod pogojem, da je izdelek bil montiran
in uporabljen v skladu z navodili proizvajalca.
4.0
Garancija velja na območju Republike Slovenije.
5.0
Garancija proizvajalca ne velja v primeru:
– uporabe izdelka v nasprotju z navodili proizvajalca,
kot tudi v primeru nespoštovanja navodil;
– uporabe izdelka v namene za katere ni bil izdelan;
– napačne montaže izdelka;
– mehanskih poškodb in napak nastalih brez krivde
proizvajalca;
– poškodb in napak nastalih zaradi elementarnih
nesreč (strela, potres, požar, poplave, ipd.) ali
naključja;
– poškodb in napak nastalih zaradi neprimerne
napetosti električnega omrežja (npr. električni udar,
ipd.);
– popravil ali posegov v izdelek opravljenih s strani
osebe, ki je proizvajalec za to ni pooblastil;
– kakršnihkoli modifikacij izdelka.
6.0
Garancija proizvajalca velja v primeru normalne uporabe
izdelka v skladu z namenom izdelka ter v skladu z navodili za
uporabo in vzdrževanje izdelka.
7.0
Proizvajalec se zavezuje, da bo kupcu zagotovil servis in
nadomestne dele za izdelke še 2 leti po preteku garancijskega
roka.
8.0
Zgoraj navedeni pogoji garancije ne izključujejo pravic
potrošnik, ki izhajajo iz odgovornosti prodajalca za napake na
blagu.
9.0
Račun velja kot garancija.
10.0
Osebe pooblaščene za servis in odpravo napak:
– za območje Slovenije: Damir Jelenčić, s.p. Prešernova ulica 9, 3230 Šentjur

Garancija za električna kolesa in motorna vozila na gorivo v nadaljevanju motor (atv, utv, cross)

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na računu ali na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil in pogojev, navedenih na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski rok je naveden na garancijskem listu ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi ob predstavitvi izdelka v spletni trgovini. Če v spletni trgovini informacije o garanciji ni, potem izdelek garancije nima.

Uporabnik (kupec) lahko garancijo uveljavlja pri Trgovcu ali pa neposredno pri proizvajalcu izdelka ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom. Proizvajalec oz. njegov pooblaščeni servis je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45-ih dneh od dne prejema izdelka v popravilo, sicer pa izdelek zamenjati z drugim, enakovrednim izdelkom v brezhibnem stanju.

Garancija na kolo ali motor, kupljeno v tej spletni trgovini, je veljavna le, če kolo ali motor sestavi strokovnjak. Če sestavljanje kolesa stranka ureja sama, mora naši spletni trgovini poslati dokaz o strokovnem sestavljanju kolesa ali motorja. Dokaz o strokovnem sestavljanju kolesa ali motorja moramo prejeti v 30 dneh od prejema kolesa ali motorja s strani stranke (po navadni ali elektronski pošti). Dokaz za sestavljanje je lahko račun, na katerem je jasno navedeno, katero kolo ali motor je bilo sestavljeno.

Garancijski pogoji nehajo veljati, če kolo ali motor nimata v roku 30 dni (konec prvega meseca uporabe) ali 100km opravljenega prvega servisa. Nadaljnji servis se doreče prevzemu izdelka iz prvega servisa. Dokaz je račun.

Garancija ne velja za potrošni material.

Stranka garancije ne more uveljavljati, v kolikor je do poškodbe prišlo zaradi neupoštevanja navodil montaže in/ali uporabe, ki so bila priložena ali navedena na embalaži izdelka.

Za vsa kolesa ali motor kupljena v naši trgovini nudimo 12 mesečno garancijo, ki velja izključno ob izpolnjevanju pogojev prvega servisa, ki se mora opraviti po enomesečni uporabi ali prevoženih 100km. Kupec izdelek pripelje na naš naslov po predhodnem dogovoru. 12 mesečna garancija je omejena na mehanske dele in ne vključuje 6 mesečnega garancijskega roka za baterije in motorje pri električnih kolesih.

NE prevzem paketov
V kolikor kupec naročenih artiklov, ki so poslani s plačilom po povzetju ne prevzame v nobenem primeru, in so po preteku čakalnega roka na dostavni službi vrnjeni na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. Kupec je v primeru ne prevzema tako odgovoren za plačilo stroškov pošiljanja in pošiljanja/vračanja artiklov podjetju, za kar mu bo ponudnik izstavil račun, ki ga je kupec dolžan poravnati, saj pogodbe – naročila ni prekinil. V primeru neplačila računa, se zadeva ureja z izvršbo.
Stroški ne prevzema  naročenih artiklov znašajo 50€ in vključujejo 2x poštnino, ter stroške embalaže in pakiranja.

Odveza odgovornosti

Upravljavec spletnega centra, podjetje Damir Jelenčić, s.p., stremi k najvišji mogoči stopnji ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov na spletni strani www.ZogicaMarogica.si. Kljub temu pa lahko zmanjšana stopnja delovanja uporabljene tehnološke rešitve, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako, ki je prikazana na spletni strani.

V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, nam to vedno lahko sporoči na elektronski naslov info@zogicamarogica.si .

Piškotki pravna podlaga:
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah ( Uradni list št. 109/2012), ki je začel veljati v začetku 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. kaj so piškotki? Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naložijo na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. zakaj se uporabljajo? Piškotki služijo prilagajanju spletnih vsebin po uporabnikovih željah in optimizaciji uporabe spletne strani. Služijo tudi pri pripravi anonimnih statističnih podatkov, ki nam pomagajo razumeti uporabnikovo uporabo spletne strani in pripomorejo k izboljšavi vsebine spletne strani brez osebnega izpostavljanja uporabnika. shranjevanje piškotkov : piškotki se lahko shranijo različno dolgo. začasni ali sejni piškotki na vaši napravi ostanejo do odjave iz spletnega brskalnika, nato se izbrišejo. trajni ali shranjeni piškotki na vaši napravi ostanejo tekom celotnega časovnega intervala, ki je določen v parametrih piškotka, ali dokler je uporabnik lastnoročno ne izbriše. vrste piškotkov : nujno potrebni piškotki ( ti omogočajo uporabo nujnih komponent za pravilno delovanje spletne strani), izvedbeni piškotki ( ti piškotki zbirajo podatke o načinu o načinu uporabe spletne trgovine z namenom izboljšanja delovanja spletne trgovine. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi omogočile identifikacijo uporabnika), funkcionalni piškotki (ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše izbrane možnosti ( vaše uporabniško ime, regijo)in uporabniku zagotavljajo naprednejše in bolj personalizirane funkcije. Ti piškotki omogočajo sledenje vaši dejavnosti na spletni strani), ciljni in oglasni piškotki ( te piškotke najpogosteje uporabljajo tretje strani ( oglaševalska in družabna omrežja) z namenom prikazovanja ciljnih oglasov in merjenja učinkovitosti oglasov). upravljanje piškotkov : piškotke lahko nadzirate in upravljate v nastavitvah spletnega brskalniki, ki ga uporabljate. Uporabnik se sam odloči, ali dovoli shranjevanje piškotkov na svojem računalniku, piškotke pa lahko kadarkoli odstrani, če so piškotki omogočeni. Za navodila, kako upravljati piškotke, se obrnite na navodila vašega brskalnika.
Podrobno razlago o piškotkih v naši spletni trgovini si lahko preberete tukaj: piškotki in GDPR

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na naše predstavnike varovanja zasebnosti. Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili – pisno in v skladu s primerno zakonodajo – kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom spletne strani ZogicaMarogica.si Pravo Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v Sloveniji. Neveljavnost kateregakoli splošnega pogoja ne povzroča neveljavnosti drugih pogojev. Splošni pogoji pričnejo veljati z dnem: 01.01.2019